Sandra van Nieuwkerk

Ik ben alles behalve een theoreticus, integendeel. Tijdens mijn studie bedrijfskundige informatica runde ik een eigen IT-bedrijf. Omdat de IT mij goed 'in de vingers' zat, koos ik binnen de opleiding voor een bedrijfskundig afstudeerproject: ISO-certificering. In het verlengde hiervan ging ik na mijn studie vier jaar aan de slag als kwaliteitsmanager bij een bouwbedrijf. Deze baan combineerde ik met mijn IT-bedrijf.
In 1998 heb ik het roer omgegooid en ben bij een advocatenkantoor gaan werken als systeembeheerder/secretaresse. Ik stopte met mijn IT-bedrijf en ging, aanvankelijk puur uit interesse, rechten studeren. Tijdens de studie ben ik op kantoor geswitcht naar de functie van office-manager en na afronding van de studie ben ik bij hetzelfde kantoor als advocaat aan de slag gegaan. 

Het ondernemersbloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in 2008 heb ik mijn eigen advocatenkantoor opgestart: EQUO advocaten. Na 9 jaren was het tijd om een nieuwe weg in te slaan en sinds augustus 2017 werkte ik samen met Femke onder de naam Vocarius advocaten. Vanwege de keuze van Femke om haar carrière buiten de advocatuur voort te zetten, werk ik sinds januari 2020 zelfstandig onder de naam Vocarius advocatuur. 

Met mijn achtergrond kan ik voor onze relaties meer betekenen dan de 'standaard' advocaat. Mijn achtergrond heeft me veel praktisch inzicht gegeven. In de contacten met ondernemers voel ik me onmiddellijk medeondernemer. Ik weet wat er speelt binnen het bedrijfsleven en kan vanuit diverse disciplines adviseren. Uiteraard ben ik als het er op aan komt de advocaat die gaat voor het belang van onze relaties.

Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd: verbintenissenrecht. Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

Daarnaast ben ik werkzaam op de gebieden ondernemingsrecht, arbeidsrecht, IE/ICT-recht, insolventierecht, incasso's en procesrecht. Deze rechtsgebieden houden veel verband met elkaar. Ook in deze rechtsgebieden volg ik cursussen en behaal ik opleidingspunten, maar niet steeds minstens tien per rechtsgebied.