Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is in feite een verzamelbegrip voor diverse rechtsgebieden en vraagstukken die op het pad van een ondernemer kunnen komen. Het ondernemingsrecht is dynamisch, heeft betrekking op veel wetten en regels en de belangen kunnen klein, maar ook heel groot zijn. Het ondernemingsrecht komt in alle fasen van het ondernemerschap voorbij.

Nog voor de oprichting van een onderneming dient u stil te staan bij de keuze voor een rechtsvorm, een handelsnaam of bij de afspraken die u met uw mede-eigenaren van de onderneming juist wel of niet moet maken. Tijdens het ondernemen kunnen er vragen rijzen over algemene voorwaarden, maar kunnen er ook problemen ontstaan met leveranciers of afnemers. En, vaak niet gewenst, maar soms onvermijdbaar, kan het voorkomen dat u uw activiteiten moet overdragen of misschien zelfs staken.

De (ver)koop van een bedrijf is een complex traject. Er dient een gedegen vooronderzoek gedaan te worden en de afspraken moeten goed vastgelegd worden. 

Vocarius advocaten kan u adviseren over en begeleiden bij diverse vraagstukken op het gebied van het ondernemingsrecht. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Als u nog vragen heeft over onze diensten of u wilt graag een afspraak maken, dan kunt u tijdens kantooruren te allen tijden telefonisch contact opnemen of u stuurt een bericht via ons contactformulier.