IE/ICT-Recht

Iedere ondernemer is trots op zijn bedrijf en wat hij doet, en dat wil hij graag beschermen. U wilt als ondernemer immers voorkomen dat concurrenten uw goede ideeën of plannen overnemen om daar zelf beter van te worden, zeker als dat ten koste van uw business is. Het is daarom van belang om als ondernemer je intellectuele eigendomsrechten, in feite het niet zichtbare ‘bezit’ van een ondernemer, te beschermen. En andersom geredeneerd wil je natuurlijk als ondernemer ook zeker weten dat je geen inbreuk maakt op rechten van anderen. Dat kan namelijk tot procedures en grote schadeposten leiden.

Het intellectueel eigendomsrecht is een breed rechtsgebied en iedere discipline vereist specifieke kennis en ervaring.

Bij Vocarius advocaten kunt u terecht voor vragen op het gebied van:
- Auteursrecht
- Domeinnamen
- Handelsnaamrecht
- Merkenrecht
- Tekeningen- en Modellenrecht 

Het ICT-recht heeft betrekking op het recht dat van toepassing is bij (handels)transacties via het internet. Bijna alle bedrijven hebben een website en steeds meer bedrijven/winkels verkopen online. Maar waar moet u als ondernemer rekening mee houden? Wat mag u wel en wat mag u niet met klantgegevens?

Vocarius advocaten kan u adviseren op het gebied van:
- ICT en privacy
- ICT en Ecommerce 
- ICT en Intellectueel eigendomsrecht

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Als u nog vragen heeft over onze diensten of u wilt graag een afspraak maken, dan kunt u tijdens kantooruren te allen tijden telefonisch contact opnemen of u stuurt een bericht via ons contactformulier.