Blog Vocarius Advocaten

Hieronder treft u een overzicht van ons laatst geplaatste nieuws.
Loonstop zieke werknemer
woensdag 12 september 2018 |

In geval van arbeidsongeschiktheid van de werknemer, rust op zowel werknemer als werkgever de verplichting tot re-integratie. Indien de werknemer geschikt is om bijvoorbeeld 3 dagen per week gedurende 2 uur per dag passende arbeid te verrichten en hi ..
Lees verder

Herrie in de tent!
dinsdag 28 augustus 2018 |

Op 1 mei 2016 is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) in werking getreden. Met de inwerkingtreding van deze wet verviel de zogenoemde VAR-verklaring. De DBA is destijds in het leven geroepen om schijnzelfstandigheid tegen de gaan. In ..
Lees verder

Ondernemen en de AVG: better safe than sorry!
dinsdag 28 augustus 2018 |

Ondernemen via het internet en werken in de cloud zodat je, onafhankelijk van plaats en tijd, altijd toegang tot je bedrijfsbestanden hebt, is inmiddels de nieuwe standaard geworden. Nieuwe ontwikkelingen brengen veel voordelen met zich mee, maar hel ..
Lees verder

#screening #sollicitanten: #magdat?
vrijdag 24 augustus 2018 |

#screening #sollicitenten: #magdat?Even een naam van een sollicitant Googelen, zijn of haar profiel op Facebook checken en zien of hij of zij actief is op Instagram. Je zou denken dat dit mag want het staat toch op internet. Niets is minder waar, scr ..
Lees verder

Werkgever moet de werknemer schriftelijk informeren!
dinsdag 17 april 2018 |

Op 1 januari 2015 is een nieuwe verplichting voor werkgevers in het leven geroepen: de aanzegverplichting.Deze verplichting houdt in dat de werkgever uiterlijk een maand voordat een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt, aan de werknemer moe ..
Lees verder

De zak van Sinterklaas
zaterdag 18 november 2017 |

DE ZAK VAN SINTERKLAAS!Vandaag, 18 november 2017, zal Sinterklaas met zijn pieten Nederland weer aandoen. Reden om weer veelvuldig te dichten en te rijmen. Hoewel een gedicht best scherp mag zijn, is het niet geoorloofd om in een gedicht een collega ..
Lees verder

#METOO
dinsdag 31 oktober 2017 |

Over seksuele intimidatie op de werkvloer is momenteel veel te doen. Dit komt omdat veel mensen uit de showbizz recent hebben laten weten seksueel te zijn geïntimideerd. De #metoo is al meer dan 550.000 gebruikt bij berichten op Instagram. Ondanks a ..
Lees verder

Leveranciers klaar? Leveren maar!
maandag 23 oktober 2017 |

Wanneer ben je te laat met leveren? Als je 2 uur de tijd krijgt om een signatuurstuk te maken, moet je op tijd kunnen leveren, wil je de finale halen. Maar ook in het recht draait het vaak om termijnen. Iemand bestelt een product en het wordt te laat ..
Lees verder

De arbeidsmarkt en ZZP-land weer gewijzigd
dinsdag 10 oktober 2017 |

Nog geen 3 jaar na invoering van de WWZ (het nieuwe ontslagrecht) en nog geen 2 jaar na invoering van de Wet DBA (regelgeving voor ZZP-ers) vindt Den-Haag het alweer tijd het nodige aan te passen. Naar mijn mening was dat ook nodig. De vraag is echte ..
Lees verder

Big brother is watching you
maandag 02 oktober 2017 |

In de praktijk stellen werkgevers met name de vraag of zij camera’s mogen plaatsen of de e-mail van een werknemer mogen inzien. Het antwoord daarop is afhankelijk van een aantal aspecten, zoals:- aanwezigheid van een e-mail en internet protocol;- d ..
Lees verder

Seminar Privacy op de werkvloer
dinsdag 19 september 2017 |

Op 28 september a.s. organiseren Veldsink-De Lind adviesgroep en Vocarius advocaten een seminar met als onderwerp: Privacy op de werkvloer.Tijdens dit seminar komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de inwerkingtreding van de algemene verorden ..
Lees verder